ΑθήναΑθήναΤήνος Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830 24020, 6938773654, 6937308109 Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830-24020
a.taxis@yahoo.gr, p.kotsos@yahoo.gr
ALPHA TAXIS OFFICE PETROS KOTSOS & PARTNERS
Athens - Tinos
www.ataxis.gr

ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΡΩΤΟΚΛΑΨΩ?ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ η ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Ξεκινά λοιπόν η ΕΣΤΙΑΣΗ και σε λίγο τα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ μετά απο 2 μήνες και 10 ημέρες και 2 &1/2 μήνες αντίστοιχα.

Η Πανδημία που ( ευτυχώς) δεν ήλθε υποχρέωσε σε Αναστολή Εργασιών την Εστίαση και τα Καταλύματα ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑΣ .

Η Ανεργία υπολογίζεται να αυξηθεί κατά 3-4 μονάδες δηλαδή από το 17% στο 20% τουλάχιστον.

Τα εισοδήματα που περίμεναν πώς και πώς να αυγατίσουν για να είναι βατός ο χειμώνας στα νησιά μας θα συρρικνωθούν σημαντικά .

Το περίφημο επίδομα ανεργίας λόγω τουριστικής εποχικότητας εποχικότητας θα το πάρουν πολύ λίγοι εκτός αν το υπουργείο μειώσει τα απαιτούμενα ημερομίσθια .Δύσκολο να συμπληρωθούν με αυτές τις συνθήκες τα 101 ασφαλιστικά ημερομίσθια για το 3μηνο επίδομα των 400€.

Πεποίθηση μας παραμένει ότι τόσο ο νησιώτης Υπουργός Εργασίας όσο και τα άλλα υπουργεία θα αντιμετωπίσουν θετικά το πρόβλημα.

Πιστεύουμε επίσης ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για επίλυση εκκρεμοτήτων όπως το Δ,ΠΑΣΧΑ 2020 ,την κάλυψη της διαφοράς στο εισόδημα των εργαζομένων από μετατροπή συμβάσεων , απολύσεις , μειώσεις μισθών που πιθανόν να φέρει η αναδουλειά στις επιχειρήσεις κατά τα το στάδιο της προσαρμογής στην πραγματικότητα.

Αριθμητικά ένας εργαζόμενος κατά την διάρκεια της αναστολής από 15/03/2020 έως 25/05/2020 έχει εισπράξει 800€και μέχρι την 5 Ιουνίου ΘΑ εισπράξει τα 25/30 των 534 € δηλαδη 445 €.Με άλλα λόγια για 76 ημέρες πρέπει να ζήσει με 10,52€ την ημέρα εργαζόμενος σε εστιατόριο και με λιγότερα ο εργαζόμενος σε τουριστικό κατάλυμα.Ούτε φιλοδώρημα Δευτέρας.

Αντίθετα ο Δ.Υπάλληλος πήρε κανονικά την μισθουδία και Αγιος ο κάθε Κυβερνών.,

Ο ΑΛΛΟΣ ΤΕΘΛΙΜΜΕΝΟΣ – Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Καλή ομολογουμένως η χρονιά του 2019 .Όμως την μάτιασε κακό μάτι.

Τα κέρδη θα φορολογηθούν με τους ισχύοντες συντελεστές, η προκαταβολή πιθανόν να μειωθεί αλλά όχι σημαντικά με σκοπό να είναι αντικειμενική ως προς το νέο εισόδημα , οι υποχρεώσεις μετατέθηκαν ,επιταγές δόσεις δανείων , δόσεις φόρων , Ασφαλ.Εισφορές Δ.Πάσχα και μαζί με τις τρέχουσες που συναντά το άνοιγμα της επιχείρησης μετά την αναστολή δημιουργούν εκρηκτικό μείγμα τρέλας κι όποιος αντέξει. Σημαντική επιρροή στην καταναλωτική κίνηση θα παίξει η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ εφόσον εγκριθεί από τους δανειστές .Αναφερόμενος και πάλι στον Νησιώτη πατριώτη και φίλο Υπουργό Εργασίας , αλλά και στον Υπουργό Οικονομικών αναμένουμε την απο κοινού ειδικής ασφαλιστικής ενημερότητας και φορολογικής ενημερότητας με σκοπό την υπερπήδηση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την εκταμίευση δανείων και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων .

Παρότι η Ευρώπη άνοιξε κρουνούς και οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ μας έχουν μπερδευτεί με την συμπλήρωση των δικαιολογητικών για την προώθηση της αίτησης δανειοδότησης με ευνοϊκούς όρους .

Οι Τράπεζες και οι διαχειριστές των χρηματοδοτικών εργαλείων πρέπει να ξυπνούν και να κοιμούνται με το :<<Η Επιβίωση των ΜΜΕ είναι προαπαιτούμενο αλλιώς το σύστημα θα καταρρεύσει >>.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΤΣΟΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ