ΑθήναΑθήναΤήνος Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830 24020, 6938773654, 6937308109 Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830-24020
a.taxis@yahoo.gr, p.kotsos@yahoo.gr
ALPHA TAXIS OFFICE PETROS KOTSOS & PARTNERS
Athens - Tinos
www.ataxis.gr

Ξενοδοχεία – Ενοικιαζόμενα δωμάτια 12 μήνης δραστηριότητας σημειώσατε 1 …Ελπίδες στην παράταση για χ ….

Το υπουργείο Τουρισμού μέχρι σήμερα το πρωί ενημέρωνε ότι την 1η Ιουνίου ανοίγουν τόσο τα ξενοδοχεία όσο και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια 12 μήνης δραστηριότητας .

Όταν λέμε Υπουργείο Τουρισμού εννοούμε ότι οι υπηρεσίες του στηρίζουν την μεγαλύτερη Βιομηχανία της Χώρας.

Σημαντική συμμετοχή στην Τουριστική βιομηχανία μας έχουν και τα ενοικιαζόμενα καταλύματα -δωμάτια διαμερίσματα που έχουν δηλωθεί στο TAXIS με 12 μήνη συνεχή δραστηριότητα. Μέχρι την 10η πμ οι παραπάνω υπηρεσίες και καθ ύλη αρμόδιες για την πληροφόρηση μας διατείνονται και ταυτίζονται με την άποψη ότι από την 01/06/2020 όλα τα τουριστικά καταλύματα 12μηνης δραστηριότητας είτε ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ είτε ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ( κατά το ΤΑXIS , η την κίνηση των ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ) ξεκινούν να επαναλειτουργούν την 1η ΙΟΥΝΙΟΥ.

Στις 15.00 σήμερα λάβαμε τηλέφωνο από το γραφείο του Υπουργού Τουρισμού που μας ενημέρωνε :Από 1 η ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ενώ τα ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ , ΣΠΙΤΙΑ ΚΛΠ .ανοίγουν από 15 η ΙΟΥΝΙΟΥ.

Δηλαδή αυτά που η άδειά τους αναφέρει ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ…….μέλος του ΞΕΝ.ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ανεξαρτήτως κλινών και ανεξαρτήτως κατηγορίας ανοίγουν και μόνο αυτά 1η ΙΟΥΝΙΟΥ .

Το μόνο γραπτό στοιχείο επιβεβαίωσης των παραπάνω αποτελεί e-mail στο Γραφείο Τουρισμού ΣΥΡΟΥ πόυ έφτασε περί την 12.00πμ σήμερα 28/05/2020 ύστερα από τις αφόρητες πιέσεις που κατάβαλε ο προϊστάμενος στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ που μέσες άκρες λέει τα ίδια αλλά χωρίς σιγουριά .Με άλλα λόγια αν φανταστεί κάποιος ότι στο νησί ΤΗΝΟΣ λειτουργούν περί τις 400 επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενα δωμάτια με που καλύπτουν το 85% του συνόλου των διαθεσίμων κλινών , έναντι 35 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ που καλύπτουν το 15% του συνόλου των διαθεσίμων κλινών , και δεν έχουν δυνατότητα να πληροφορηθούν αρμοδίως πότε ανοίγουν νόμιμα τότε τί μπορεί να περιμένει κάποιος από την πολιτεία που έχει επιφορτιστεί την ανασύνταξη της οικονομίας σε συνθήκες χάους.

Για 15 ημέρες η Τήνος θα συνεχίσει να χάνει τουλάχιστον 300.000€ ημερήσια από την έλλειψη επισκεπτών , ( εστίαση , καταλύματα εμπορικές και λοιπές επιχειρήσεις ..)

Η Πολιτεία οφείλει έστω και στην παράταση να συμπεριλάβει και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια διαρκούς δραστηριότητας στο άνοιγμα της 1ης ΙΟΥΝΙΟΥ για τους παραπάνω λόγους θυμίζοντας ότι δεν είναι λύση η εικονική πρόσληψη και θέση σε αναστολή των απασχολούμενων κατά την περσινή σεζόν ..Είναι ντροπή στην έννοια της εργασίας , και δημιουργεί παρανομία στις εργασιακές σχέσεις ..Δεν είναι νόμιμο να οδηγήσει τις επιχειρήσεις των τουριστικών καταλυμάτων στην λύση της αστικής μίσθωσης που δεν απαγορεύεται εν προκειμένω για να μην αποζημιώσουν τον πελάτη που έστειλε προκαταβολή , έκλεισε εισιτήρια και στο και πέντε θα ενημερωθεί ότι η πολιτεία δεν μπορεί να συνεννοηθεί με την πολιτεία. Επίσης πρέπει να γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι τα ενοικιαζομενα δωμάτια είναι πλέον ασφαλέστερα των ξενοδοχείων στην τήρηση των πρωτοκόλλων Υγείας.

Η κυβέρνηση πρέπει να αποτάξει τον σατανά της γραφειοκρατίας χθες και να ολοκληρώσει τις υποσχέσεις για ανάταξη και εμπιστοσύνη στον δρόμο για την ανάπτυξη που είναι μονόδρομος με τόσο χρήμα που θα μας δώσουν οι ΦΡΑΓΚΟΙ. Ελπίζω να μην μείνουμε εμείς ΑΦΡΑΓΚΟΙ….

Κ.ΚΏΤΣΟΣ