ΑθήναΑθήναΤήνος Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830 24020, 6938773654, 6937308109 Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830-24020
a.taxis@yahoo.gr, p.kotsos@yahoo.gr
☎️: 2283024020
        6938773654
        6937308109
Athens - Tinos
www.ataxis.gr

HEALTH FIRST Ξενοδοχεία -Λοιπά Καταλύματα

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας περιγράψαμε με απλά λόγια την έννοια των Υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα Τουριστικά Καταλύματα με έμφαση τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων-διαμερισμάτων.

Συμπληρώνουμε σήμερα σαν συνέχεια την ενημέρωσή σας και για τα κύρια τουριστικά καταλύματα (ανεξαρτήτως Αστερίων) και εποχικότητας .

Τα κύρια καταλύματα -Ξενοδοχεία υποχρεωτικά υπάγονται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο .Το σήμα HEALTH FIRST θα δοθεί από το Ξ.Ε. αφού συμπληρωθούν οι κατάλληλες φόρμες πληροφοριών που αφορούν το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ σας ( μέλος του Ξ.Ε) μέσω της Ιστοσελίδας του .Η Ίδια πλατφόρμα δόθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού για να επεξεργαστεί και να προσαρμοστεί ανάλογα για τις ανάγκες των λοιπών τουριστικών καταλυμάτων.Εν συνεχεία τα στοιχεία ελέγχονται και επιβεβαιώνεται η επάρκεια τους για την λήψη του σήματος τόσο από το Ξενοδοχειακό επιμελητήριο όσο και από το Υπουργείο Τουρισμού.

Το σήμα στέλλεται ηλεκτρονικά και μαζί με όλο τον φάκελο συμμόρφωσης της μονάδας ( Όλο τον φάκελο νομιμοποιητικών εγγράφων )καθώς και εκτυπωμένο το αρχείο του ατομικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου το βιβλίο συμβάντων , το βιβλίο πελατών με τις λεπτομέρειες ενημέρωσης που αναφέρει ο νόμος ,φυλάσσονται για τις ανάγκες ελέγχου.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ .

Βάσει του νόμου οι πιστοποιήσεις για σήμα HEALTH FIRST γίνονται από φορείς εγκεκριμένους όπως επιμελητήρια και όχι υποχρεωτικά από ιδιωτικούς φορείς. Δεν απαγορεύεται κάποιο ξενοδοχείο να θέλει για λόγους Προβολής η και απαίτησης πελατών να ζητά πιστοποίηση και από άλλο ιδιωτικό εγκεκριμένο φορέα.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Όλοι πρέπει να διαβάσουν πολλές φορές τα παρακάτω:

1.ΜΕΤΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΚΑΥΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ SARS-COV-2 αρ.πρωτ.Δ1γ/Γ.Π/οικ19954

2.ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΣΤΙΑΣΗ.

Στο πρώτο έγγραφο καθορίζεται το πλαίσιο της έννοιας της ολοκληρωμένης απολύμανσης για την οποία πολλοί έχουν επικίνδυνη άγνοια , θεωρώντας την πρόσθετο έξοδο και ειδικά την μικροβιοκτονία με σύγχρονα μηχανήματα ( εκνέφωσης) .Στο δεύτερο θα ξαναθυμηθούν τα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων που βασίζονται στις αρχές του HACCP , που οφείλουν να εφαρμόζουν όλοι όσοι ενέχονται με τρόφιμα είτε σαν εστιατόρια είτε σαν ξενοδοχεία είτε σαν διακινητές έμποροι τροφίμων .Η αντίληψη και μόνο ότι η κουζίνα μου είναι καθαρή , και η διαφορετική θεώρηση όπως θέλει ο καθένας να το ονομάζει δεν θα βοηθήσει ούτε την δημόσια υγεία ούτε και την επιχείρηση του.Είναι υποχρέωση από το 2004 .Σε κάθε περίπτωση η επαγγελματική επάρκεια του συνεργάτη που συνδράμει στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΥΓΙΕΙΝΗ πρέπει να αποδεικνύεται με τίτλους σπουδών , και πιστοποιημένες υπηρεσίες από διαπιστευμένους φορείς.

ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Ξενοδοχεία , καταλύματα , εστιατόρια , καφέ πρέπει να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του νομικού πλαισίου που αφορά την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ καθώς και στην ποιοτική τους αναβάθμιση.Η ανάπτυξη και η αναγνώριση μιας επιχείρησης ξεκινά από την Οργάνωση , και την τήρηση των κανόνων που διέπουν τις δραστηριότητες της.Η εποχή της αρπαχτής έχει περάσει ,Ο πελάτης έχει απαιτήσεις και η προσαρμογή δεν πρέπει να γίνεται με αφορμή πανδημίες.

Η αποδεδειγμένη ποιότητα υπηρεσιών είναι μονόδρομος .(. θέλει πολύ κόπο και δρόμο ακόμη).

Με λυπεί το γεγονός ότι στις Κυκλάδες (εκτός από την Μύκονο & ΝΑΞΟ σε ποσοστό 25%) το σήμα GREEK BREAKFAST & GREEN KEY είναι άγνωστα.

Σε θέματα μελετών προτύπων ποιότητας , πιστοποιήσεων ,πρωτοκόλλων ,σημάτων & αδειοδοτήσεων το γραφείο μας έχει αναπτύξει ειδικό τμήμα και σημαντικές συνεργασίες με επώνυμες εταιρείες πιστοποίησης για επιλεγμένους πελάτες μας.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ