ΑθήναΑθήναΤήνος Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830 24020, 6938773654, 6937308109 Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830-24020
a.taxis@yahoo.gr, p.kotsos@yahoo.gr
☎️: 2283024020
        6938773654
        6937308109
Athens - Tinos
www.ataxis.gr

**Νέο **Μέτρα στήριξης για την Τήνο & Μέτρα προφυλαξης

ΜΈΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΤΑ COVID -19

Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια. Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται η Προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας Σε όλη την επικράτεια Με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, αποζημίωση ειδικού σκοπού, 534 ευρώ (αναλογικά με το διάστημα που τίθενται σε αναστολή),Πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών επί του ονομαστικού μισθού από τον κρατικό προϋπολογισμό, αναλογικά για τις ημέρες αναστολής Για τις επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή δημόσιας αρχής: αναστέλλεται υποχρεωτικά η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων.Οι απολύσεις είναι άκυρες για όσο διάστημα ισχύει η αναστολή.Υποχρέωση διατήρησης του ίδιου αριθμού εργαζομένων, για ισόχρονο διάστημα μετά την άρση της αναστολής
Για τους εργαζόμενους που η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή ανά την επικράτεια αναστέλλεται (δυνατότητα) η πληρωμή των δόσεων σε ρυθμισμένες φορολογικές οφειλές, που είναι πληρωτέες τον μήνα Νοέμβριο, η αποπληρωμή τους μετατίθεται σε αντίστοιχες δόσεις, στο τέλος τις ισχύουσας ρύθμισης.
Αναστολή δόσεων τραπεζικών δανείων έως το τέλος του έτους αφορά τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου,θα γίνει σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών
Επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίαςείτε έληξαν είτε λήγουν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο,
Τηλεργασία  ανά την επικράτεια σε τουλάχιστον 50% του προσωπικού και σε ιδιωτικό και σε δημόσιο τομέα, εξαίρεση στις δραστηριότητες που υπάρχει αντικειμενική αδυναμία τηλεργασίας, ευελιξία προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην εργασία τους, με αντίστοιχη προσαρμογή του ωραρίου τους για τις περιοχές αυξημένου κινδύνου. (επεκτείνεται δηλαδή το μέτρο της υποχρεωτικής εφαρμογής)
 
Χορηγείται Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 θα χορηγηθεί, ενισχυμένη, τον μήνα Νοέμβριο, με βάση την πτώση τζίρου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου,θα χορηγηθεί και 5η Επιστρεπτέα Προκαταβολή τον μήνα Δεκέμβριο, με βάση την πτώση τζίρου και του Νοεμβρίου,Και στις 2 καινούργιες Επιστρεπτέες Προκαταβολές, το 50% της κάθε ενίσχυσης δεν επιστρέφεται. Προσοχή: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πλέον όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εάν απασχολούν εργαζομένους ή έχουν ταμειακή μηχανή, υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν μείωση τζίρου 20% και έχουν  ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ.Ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή κλείνουν με κρατική εντολή τον Οκτώβριο και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, δικαιούνται να συμμετάσχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, ανεξαρτήτως πτώσης τζίρου τους, εφόσον έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής και οι νέες επιχειρήσεις: Οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους με βάση τον μαθηματικό τύπο, θα λάβουν σταθερό ποσό:1.000 ευρώ στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 και έως 1.000 ευρώ στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5,Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ισχύει ο μαθηματικός τύπος, με κατώτατο όριο τα 1.000 ευρώ.Προσοχή: Ειδικά για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί ή θα ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή τον Οκτώβριο και μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, θα λάβουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: οι μεν ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους σταθερό ποσό 2.000 ευρώ ανεξαρτήτως μαθηματικού τύπου, για τις δε υπόλοιπες επιχειρήσεις ισχύει ο μαθηματικός τύπος, με κατώτατο όριο τα 2.000 ευρώ.

Τέλος να θυμίσουμε ότι τρέχει το πρόγραμμα ΝΗΣΙΔΑ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου .Επισημαίνουμε ότι η επιτυχή έκβαση της αίτησης εξαρτάται από την βαθμολογία που συγκεντρώνεται βάση της μείωσης πωλήσεων των β τρίμηνου 2019 με το αντίστοιχο του 2020 , τα κέρδη του 2019, και τις ασφαλιστικές ημέρες του προσωπικού που απασχολήθηκε το 2019.Για ενημέρωση μόνο των πελατών μας έχουμε ήδη λίστα βαθμολογίας για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι 21/11/2020 σε ασυναγώνιστες τιμές και μόνο για τους πελάτες του γραφείου μας λόγω ιδιαίτερου φόρτου και πληθώρας δικαιολογητικών .

Η Τήνος πρέπει να παραμένει αλώβητη και γιαυτό απαιτείται υπευθυνότητα από όλους.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ