ΑθήναΑθήναΤήνος Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830 24020, 6938773654, 6937308109 Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830-24020
a.taxis@yahoo.gr, p.kotsos@yahoo.gr
☎️: 2283024020
        6938773654
        6937308109
Athens - Tinos
www.ataxis.gr

Είμαι Ασφαλισμένος ; Έχω ασφαλιστική κάλυψη;

Η Στατιστική μαρτυρά ότι το 60% των επαγγελματιών ,& αυτοαπασχολούμενων αν δεν παραταθεί η ημερομηνία ασφαλιστικής ικανότητας που για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων λήγει 28/02/201 δεν θα έχουν κάλυψη παροχών τόσο οι ίδιοι όσο και τα προστατευόμενα μέλη τους .Για σημαντικό μέρος επίσης η Ικανότητα αυτή ανανεώνεται κάθε μήνα εξ αιτίας εκκρεμών ρυθμισμένων οφειλών των οποίων η συνέπεια πληρωμής ανανεώνει την ασφαλιστική ικανότητα κάθε μήνα .

Ο καθένας ασφαλισμένος με τους κωδικούς taxis και το ΑΜΚΑ μπορεί να μάθει να παίρνει οποιαδήποτε πληροφορία από την σελίδα του E-EFKA .

Είναι πολύ πιο απλό από το να βρω ένα φίλο στο FB , να κάνω μια κοινοποίηση η να ποστάρω μια φωτογραφία η μι άποψη.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

ΣΤΟ GOOGLE πληκτρολογώ E-EFKA.GR , Υπηρεσίες για Ασφαλισμένους , Εισφορές μη μισθωτών , η Ασφαλιστική Ικανότητα .

Και στις 2 περιπτώσεις επιλογής χρειάζομαι τους κωδικούς ΤAXIS και το ΑΜΚΑ .

Στην περίπτωση ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ μπορώ να δω κάθε πληροφορία που με αφορά , Ατομικά Στοιχεία , Υποχρεώσεις , εκκαθαρίσεις , πληρωμές , εισφορές βεβαιώσεις κλπ.στην δε αρχική Σελίδα ( ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ) κάτω αριστερά μας λέει αν είμαστε ασφαλισμένοι , ποίοι άλλοι είναι συν ασφαλισμένοι στην μερίδα μας , και πότε λήγει η ασφάλιση μας .

Αναφορικά με την ισχύ της ασφαλιστικής μας ικανότητας και μόνο μπορούμε να το δούμε από την Παράγραφο ( κλικ ) στην Ασφαλιστική Ικανότητα .Εδώ μπαίνουμε στο σύστημα ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΤΛΑΣ με μια πληροφόρηση που δεν καλύπτει άμεσες ανάγκες .εκτός της πληροφορίας για ασφαλιστική ικανότητα του ΑΜΕΣΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ και όχι των προστατευομένων μελών που συν ασφαλίζονται.

Συνεπώς για επαγγελματίες προτείνεται το μενού εισφορές μη μισθωτών με σκοπό να εντοπίζουν λάθη σε πληρωμές η παραλείψεις με σκοπό να μην επαναλαμβάνονται .

Η Ασφαλιστική Ικανότητα είναι σε σειρά προτεραιότητας πρώτη από την φορολογική γιατί εμείς πρέπει να είμαστε πρώτα υγιείς και μετά συνεπείς φορολογούμενοι.

Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι επαγγελματίες είναι λιγότερα από άλλες χρονιές και πιο δίκαια για να μένουν απλήρωτα.

Μέχρι το 2019 το ποσό των ασφαλίστρων ήταν δεμένο με το πόσα κέρδη δηλώνεις με αποτέλεσμα σε συνάφεια με τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές να υπήρχε σημαντική συνολική επιβάρυνση η οποία έφτανε ακόμη και το 80%των κερδών παγκόσμια πρωτοτυπία με αποτέλεσμα την συσσώρευση υποχρεώσεων, και φυσικά σημαντικό μέρος ασφαλισμένων να είναι ανασφάλιστοι.

Σήμερα για κάποιον που ασφαλίζεται για πρώτη φορά τα ασφάλιστρα μηνιαία είναι για 5 έτη 136€ και η πρώτη κλίμακα ξεκινά προαιρετικά από 220€ μηνιαία .

Με αφορμή την πανδημία πολλοί άφησαν απλήρωτες δόσεις ρυθμίσεων , και τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές με συνέπεια να μην νιώθουν η να μην γνωρίζουν ότι είναι στο έλεος του κάθε Υπουργού.

Ακούμε πολλές δικαιολογίες , βλέπουμε πληρωμές με λάθος Τ.Ο , την μία και με σωστές την άλλη , με άλλα λόγια έλλειψη συνέπειας με αποτέλεσμα ράβε ξήλωνε.

Πολλοί επίσης ΄χουν συνηθίσει να βάζουν σε σειρά προτεραιότητας άλλες υποχρεώσεις και περιμένουν πάλι νέα ρύθμιση …

Προσέξαμε με λύπη μας ότι σχεδόν όλοι πήραν χρήματα από επιδοτήσεις λόγω covid κάθε μορφής όμως η συνήθεια του ετεροχρονισμού και του ελέους από άλλους παραμένει σχετικά με την ατομική ασφαλιστική κάλυψη.

Επισημαίνουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και η υγεία είναι το πρώτο μέλημα όλων μας.Το ασφαλιστικό μας σύστημα θα αντέξει εφόσον εμείς είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και οι πολιτικοί μας συνεπείς στις δικές τους .

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α ΤΑΞΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.