Ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης έδωσε όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το άνοιγμα της εστίασης.
Αντίστροφη έναρξη για το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, μόνο στους εξωτερικούς χώρους, με τον γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη να ανακοινώνει όλα τα μέτρα και δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.
Έτσι λοιπόν θα έχουμε δύο φορές την εβδομάδα self test για τους εργαζομένους, απολύμανση των καταλόγων, αποστάσεις στα τραπέζια μέχρι έξι ατόμων και αντισηπτικό πάνω σε αυτά. Θα επιτρέπονται δε μόνο καθήμενοι.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταμπουλίδης ανακοίνωσε πως θα:
- Επιτρέπεται η παρουσία καθήμενων μόνο πελατών και μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι. Πάνω στα τραπεζάκια πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό.
- Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη θα είναι 90 cm – 1,2 m- 1,8m.
- Κλειστές θα παραμένουν οι επιχειρήσεις από τις 11 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί αλλά εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.
- Πελάτες και προσωπικό θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά τον χρόνο αναμονής. Επίσης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπέζια ή στο μπαρ.
- Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί και β) απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.
- Οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες στην εστίαση πρέπει να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα. Το κόστος ενός εξ αυτών βαρύνει το κράτος και του δεύτερου την επιχείρηση.
Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούν:
με τον ΚΑΔ 56.10,
- υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03,
- υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06,
- υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07,
- υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α ΤΑΞΗΣ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ