ΑθήναΑθήναΤήνος Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830 24020, 6938773654, 6937308109 Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830-24020
a.taxis@yahoo.gr, p.kotsos@yahoo.gr
ALPHA TAXIS OFFICE PETROS KOTSOS & PARTNERS
Athens - Tinos
www.ataxis.gr

Πολλά τα Λεφτά αλλά ….Το χρήμα δεν χαρίζεται ..δανείζεται.

Σήμερα ξεκίνησε άλλο ένα χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω Τραπεζών με την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με 80% και 20% κάλυψη από τον δανειζόμενο επιχειρηματία.Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πέσουν στην αγορά επιπλέον επιπλέον 7δισ €.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλες οι επιχειρήσεις που δεν είναι προβληματικές και μπορούν να στηρίξουν το αίτημα για 25%επί του τζίρου του 2019 η επί του 2πλάσιου του εργατικού κόστους της ίδιας χρονιάς.

Βεβαίως η οικονομική εικόνα της επιχείρησης πρέπει να παρουσιάζει ικανότητα αποπληρωμής ,καλούς αριθμοδείκτες αποδοτικότητας και χαμηλή η λογική δανειακή επιβάρυνση.

Από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που στα οικονομικά στοιχεία παρουσιάζονται διαρκείς ζημίες , ανώμαλη κατανομή κόστους σε σχέση με τα έσοδα με αποτέλεσμα να <<επιβιώνουν>> με σωρευμένες ζημίες , καθώς και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να πάρουν Φορ.& Ασφ.Ενημερότητα απο παρκαρισμένες χρόνιες οφειλές που άλλοτε χάνονται άλλοτε αναρρυθμίζονται , δάνεια σε καθυστέρηση , δείκτες ρευστότητας κάτω από το μηδέν κλπ κλπ δεν μπορεί να περάσουν το κατώφλι της τράπεζας …και ας είναι με εγγύηση το 80% του αιτούμενου ποσού.Και τούτο γιατί το χρήμα θα πάει σε υγιείς επιχειρήσεις όπως διεμήνυσε ο κκΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ της ΕΤΕ στο συνέδριο των ΔΕΛΦΩΝ.

ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Επιχειρήσεις και Λογιστές πρέπει να συνδράμουν στην καλή εικόνα επειδή η φορολογία μειώθηκε η ασφαλιστική επιβάρυνση μειώθηκε και μειώνεται περαιτέρω και συνεπώς δεν υπάρχει δικαιολογία ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΩ.

Δεν είναι κακό να δηλώσει μια ατομική επιχείρηση λίγο πάνω απο το κόστος ενός εργάτη όταν για το 2020 σε ποσό 20.000€ θα πληρώσει λιγότερα κατά 1300€.

Δεν είναι κακό μια εταιρεία (ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ ΕΠΕΑΕ..) να δηλώσει κέρδη στο ίδιο επίπεδο αντί για ζημίες που αμφισβητούνται…Από το 2019 Η Φορολογία έπεσε στο 24% από 29% και για τις κεφαλαιουχικές και αυτές με διπλογραφικά βιβλία ( ΟΕ , ΕΕ) ο συντελεστής φόρου μερισμάτων από 15% έπεσε στο 5%…..

Πως αλλιώς έχει απαίτηση μια επιχείρηση να πάρει τα χρήματα από την Τράπεζα όταν δεν μπορεί να τα επιστρέψει?

Το χρήμα δεν χαρίζεται δανείζεται.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ

MSc ΧΡΗΜ.ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ -ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ