ΑθήναΑθήναΤήνος Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830 24020, 6938773654, 6937308109 Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830-24020
a.taxis@yahoo.gr, p.kotsos@yahoo.gr
☎️: 2283024020
        6938773654
        6937308109
Athens - Tinos
www.ataxis.gr

Ενοικιαζόμενα Δωμάτια & Υγειονομικά Πρωτόκολλα με απλά λόγια.

Σχέδιο Δράσης για πιθανό κρούσμα covid-19 σε μη κύρια καταλύματα

Είναι η έγγραφη παρουσίαση των μέτρων συμμόρφωσης για όλα τα καταλύματα

Υπεύθυνος Σχεδίου

Οδηγίες για τα ξενοδοχεία σχετικά με τον κοροναϊό 2019-nCoV

•Συντονιστής –Ιατρός  επιφυλακής •

Είναι συνήθως ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης η κάποιος που έχει οριστεί υπεύθυνος της μονάδας

Στην είσοδο ( reception ) προτείνεται ανάρτηση με τηλέφωνο και  τα στοιχεία του Συντονιστή τουλάχιστον σε μία ξένη γλώσσα.

Η Συνεργασία με Ιατρό είναι επιβεβλημένη και προτείνεται στο ίδιο χώρο με τα στοιχεία του Συντονιστή να αναφέρεται :<<Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ COVID-19>>

Ο γιατρός που συνεργάζεται με το τουριστικό κατάλυμα καλείτε από τον συντονιστή και αξιολογεί το περιστατικό  ενεργώντας  ανάλογα με την σοβαρότητα .

Μέτρα Δράσης και πρόληψης

•α) Μέσα Ατομικής Προστασίας (εφεξής ΜΑΠ): μάσκα (απλή χειρουργική ή πάνινη/υφασμάτινη), γάντια μιας χρήσης. Ειδικά για το προσωπικό της υπηρεσίας υποδοχής, μπορεί να γίνεται χρήση προσωπείου/ασπίδας προσώπου.

• β) Βασικά μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού – COVID-19: υγιεινή χεριών, χρήση αντισηπτικών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση σωματικών αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με το πρόσωπο και εν γένει τήρηση μέτρων προσωπικής και αναπνευστικής υγιεινής .Επιβάλλεται η πιστοποιημένη εντομοκτονία και απολύμανση χώρων με εγκεκριμένα υλικά από πιστοποιημένες εταιρείες και με την παρουσία του ειδικού επιστήμονα.Παίρνουμε 2 Πιστοποιητικά ένα εντομοκτονίας – μυοκτονίας και ένα μικροβιοκτονίας απολύμανσης.

•γ) Διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19: η διαδικασία που αναφέρεται αφορά την διαχείριση κρούσματος σε συνεργασία με τον ιατρό που αξιολογεί την σοβαρλοτητα του κρόυσματος για περαιτέρω ενέργειες.

•δ) Βιβλίο συμβάντων – COVID-19: βιβλίο (μη θεωρημένο), το οποίο περιλαμβάνει την καταγραφή περιστατικών που συνδέονται με την πρόληψη ή αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος

•ε) Προσωπικό του τουριστικού καταλύματος: το σύνολο των απασχολούμενων, συμπεριλαμβανομένων όσων πραγματοποιούν πρακτική άσκηση.

Εκπαίδευση

•Εκπαίδευση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων των τουριστικών καταλυμάτων

Απαιτείται:

Πιστοποιημένη εκπαίδευση στις διαδικασίες καθαρισμού, απολύμανσης ...

1. Η παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης.

2. Η διαδικασία της πιστοποιημένης εκπαίδευσης τελεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο μπορεί να αναθέτει στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ) και συνεργαζόμενους φορείς την εκτέλεσή της.

Σήμα   HEALTH FIRST

• Για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, το Σήμα χορηγείται από το Υπουργείο Τουρισμού μετά από αίτηση της επιχείρησης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (http://www.mintour.gov.gr/).

•Για την έκδοση του Σήματος ενημερώνεται αυτόματα η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας λειτουργεί το κατάλυμα.

Παράβαση των στοιχείων του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου  για μη κύρια καταλύματα :

Παραβάσεις και πρόστιμα

Πρόστιμο : από 501 έως 1.000 ευρώ

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΛΟΥΚΑΣ ΚΩΤΣΟΣ

LK QUALITY

ΓΕΩΠΟΝΟΣ MSc

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ