ΑθήναΑθήναΤήνος Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830 24020, 6938773654, 6937308109 Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830-24020
a.taxis@yahoo.gr, p.kotsos@yahoo.gr
ALPHA TAXIS OFFICE PETROS KOTSOS & PARTNERS
Athens - Tinos
www.ataxis.gr

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες

Από τις αρχές της πανδημίας με τις αναγγελίες των αρμόδιων υπουργών πιστέψαμε ότι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι θα βρίσκαμε αποκούμπι στα τόσα κοντύλια που θα κατέληγαν στην στήριξη της επιχειρηματικότητας και της εργασίας.

Η επιχειρηματικότητα στηρίχθηκε με ψίχουλα ,και κούφιες υποσχέσεις Δανείων επί Δανείων χωρίς εγγυήσεις στο λεπτό χωρίς γραφειοκρατία και περιττά χαρτιά Τα Δάνεια ορίστε περάστε -τα είδαμε από μακρυά , ΤΕΠΙΧ ΙΙ ,και ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑ ακόμη μαζεύουν χαρτιά. . Τα καταστήματα τραπεζών συγκεντρώνουν ζητούν ξανά δικαιολογητικά , πιστοποιητικά , ενημερότητες και άλλα καλούδια …Σήμερα αφού έφτασες σαν τον HARRY CLYN στον γκισέ με καρότσι την χαρτούρα ζητάνε λέει από πρωτοδικείο πιστοποιητικό ότι μέχρι 31-12-2019 δεν είχες πτωχεύσει..

…Μου λέει στέλεχος συστημικής μεγάλης τράπεζας..<<Μας δουλεύουν..στείλαμε όλα τα αιτήματα ..άλλα από την άλλη 2% εγκρίθηκαν και τα περισσότερα 98 % απορρίφθηκαν….αλλά και αυτά που εγκρίθηκαν έχουν την ίδια τύχη γιατί δεν βλέπουν το χρώμα του χρήματος..έχουν κολλήσει στην ΕΤΕΑΝ….Με άλλα λόγια εδώ και 3 μήνες δεν άνοιξε η βρύση…ούτε σταγόνα…

Οι εργαζόμενοι από την άλλη για το διάστημα 15 Μαρτίου μέχρι 31/05/2020 πήραν όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας 1334 € για 75 ημέρες ζωής .και είναι σε αναμονή για την εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας όπου θα επιδοτούνται για το υπόλοιπο του μισθού τους ( το πόσο και πότε ..ακόμη έχει άνω τελεία…)

Αντίθετα στη ΒΡΕΤΑΝΙΑ που πορεύεται εκτός ΕΥΡΩΠΗΣ ….

Βρετανία: Πάνω από 40 δισ. λίρες για δανεισμό σε επιχειρήσεις–

Περισσότερο από 40 δισεκατομμύρια λίρες κόστισαν τα τρία προγράμματα δανεισμού προς τις επιχειρήσεις (στα οποία εγγυητής είναι η κυβέρνηση) που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού και το lockdown μέχρι και τις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Τα μεγαλύτερα ποσά δόθηκαν μέσω του προγράμματος ανάκαμψης (28,1 δισεκ.) και του προγράμματος διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας λόγω του κορωνοϊού (10,5 δισεκ.), ενώ για δάνεια μέσω του προγράμματος διακοπής μεγάλων επιχειρήσεων δαπανήθηκαν 2,1 δισεκ. Για τα προγράμματα κατατέθηκαν περισσότερες από ένα εκατομμύριο αιτήσεις.

Επιπλέον, περισσότερες από 9,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας καλύφθηκαν από το πρόγραμμα αποζημίωσης των εργαζομένων που τέθηκαν σε προσωρινή αργία εξαιτίας της πανδημίας, από το οποίο επωφελήθηκαν 1,1 εκατομμύρια επιχειρήσεις, με συνολικό κόστος 22,9 δισεκατομμύρια λίρες μέχρι τις 21 Ιουνίου.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

MSc ΧΡΗΜ.ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ -ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ