ΑθήναΑθήναΤήνος Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830 24020, 6938773654, 6937308109 Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830-24020
a.taxis@yahoo.gr, p.kotsos@yahoo.gr
☎️: 2283024020
        6938773654
        6937308109
Athens - Tinos
www.ataxis.gr

Εβδομάδα φωτιά για τις επιχειρήσεις.

Από 30 Σεπτεμβρίου ξεκινά ο Γολγοθάς των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων τις οποίες θα αναλύσουμε απλά και κατανοητά .

ΕΦΚΑ-ΙΚΑ Μισθωτής εργασίας Περιόδου Αυγούστου 2020.

Όλες οι επιχειρήσεις εκτός από αυτές που επιδοτούνται από την περίοδο Ιούλιος 2020 ( Συν-εργασία επιδότηση 100% η επιδότηση 50% Εργ.εισφορών)κυρίως επιχειρήσεων σε Τουριστικές περιοχές κλπ).

Η ΑΠΔ και συνεπώς η οφειλή που προκύπτει φαίνεται ότι θα μετατεθεί μετά την 30η Σεπτεμβρίου ( πιθανόν α 10ημερο Οκτωβρίου.)λόγω της δυσκολίας προσαρμογής των λογισμικών μισθοδοσίας στις ανάγκες επιδότησης .

πχ .Εστιατόριο για την περίοδο ΙΟΥΛΙΟΥ και ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ θα υποβάλλει ΑΠΔ εντός του 1ου 10ημέρου Οκτωβρίου 2020 και συνεπώς το αναλογούν ποσό θα πληρωθεί με την υποβολή εκτός και αν υπάρξει άλλη ημερομηνία πληρωμής από το Υπουργείο.

Εδώ να σημειώσουμε :

Υπάρχει εκκρεμότητα για το ΕΦΚΑ-ΙΚΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ -ΜΑΡΤΙΟΥ -ΑΠΡΙΛΙΟΥ για όσους δεν πλήρωσαν εξαιτίας της παράτασης καταβολής καθώς και παλιές ρυθμισμένες οφειλές.

Συνεπώς όσοι χρειαστούν ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ( Τράπεζες , εισπράξεις χρημάτων από Δημόσιο κλπ) να σπεύσουν άμεσα πριν την επικαιροποίηση και άλλων οφειλών .

ΕΦΚΑ Επαγγελματία Επιχειρηματία .

Επειδή είναι πλέον απαραίτητη η Ατομική Ασφαλιστική ενημερότητα οφείλουν όλοι να ενημερώνονται για οφειλές που στερούν την Ασφ.Ενημερότητα αλλά και την ατομική Ασφαλιστική Ικανότητα ( είμαι ασφαλισμένος???)

Υποχρεώσεις σε Δ.Ο.Υ

Δόση φόρου εισοδήματος .( Επιχείρησης -Επαγγελματία -και λοιπών φορολογουμένων )

Με αφορμή την μείωση η και μηδενισμό της προκαταβολής σε επιχειρήσεις -επαγγελματίες εξαιτίας της μείωσης εσόδων το 2020 πρέπει να επιβεβαιώσουμε αν έχει μειωθεί η μηδενιστεί η προκαταβολή που έχει συνέπεια αλλαγή χρόνου η και ποσού στην δόση εφόσον είχαμε πληρώσει την α δόση με ποσό που περιλάμβανε και την προκαταβολή στο αρχικό της ποσό.

Φόρος Μισθωτών , Φόρος Ελ.Επαγγελματιών , Φόρος Εργολάβων, Διαμονής , κλπ ΦΠΑ περιόδου Αυγούστου για διπλογραφικά βιβλία

Στις 30 Σεπτεμβρίου πληρώνονται ποσά που αφορούν ΙΟΥΛΙΟ 2020 ,ΦΜΥ , Φ.Α.Ε.Ε , φόρος Εργολάβων 3%, ο φόρος διαμονής αφορά την περίοδο Αυγούστου 2020.

Ρυθμισμένες οφειλές πρίν COVID 19 , οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά και μετατέθηκαν για Απρίλιο 2021.

Προσοχή πότε πληρώνετε η ρυθμισμένη δόση επειδή η εκπρόθεσμη πληρωμή της δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα στην εικόνα οφειλών με αποτέλεσμα να <<κρέμονται >> οι πληρωμές και η Φορολογική Ενημερότητα είναι αδύνατη ηλεκτρονικά.

Αναφορικά με την Φορολογική (και Ασφαλιστική )ενημερότητα θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό λόγους ,εκτός των άμεσων οφειλών μας , που δεν μπορούμε να πάρουμε ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ( και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ) ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ :

Την συνυπευθυνότητα εφόσον μετέχουμε σε άλλες εταιρείες , η νομικά πρόσωπα είμαστε διορισμένοι διαχειριστές σε ΙΚΕ, ΕΠΕ κλπ εκτελεστικά μέλη Δ.Σ σε ΑΕ κλπ κλπ…

ΕΝΦΙΑ …

Βγήκαν και βγαίνουν τα εκκαθαριστικά που μας τρέλαναν οι συνταξιούχοι ..( μην και δεν προλάβουν να πληρώσουν ).

1+2 δόση 31/10/2020 συνεπώς λίγο υπομονή..

Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία & η Ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Επίσημα ξεκινούν από 01/10/2020 Αλλά …!

Ούτε οι εταιρείες λογισμικού ούτε οι λογιστές , ούτε οι επιχειρήσεις είναι έτοιμες……Αλλά ο νόμος είναι νόμος εκτός κι άν …..

Παρόλα αυτά από το Υπουργείο Οικονομικών λένε:

Ξεκινήστε , δεν υπάρχουν πρόστιμα για την περίοδο ΟΚΤ-ΔΕΚ 2020 και πάμε βήμα βήμα …Δεδομένο είναι ότι από 01/01/2021 ο νόμος θα εφαρμόζεται και θα υπάρχουν κυρώσεις ..

Συνεπώς άποψη μας είναι :

Για όσες επιχειρήσεις δεν εκδίδουν ηλεκτρονικά μέσω λογισμικού ικανού σε μεταφορά στην ΑΑΔΕ τα τιμολόγια πρέπει να στραφούν σε σοβαρές εταιρείες λογισμικού με καλή και γρήγορη υποστήριξη και ειδικά να μπορεί το πρόγραμμα να εκτελείτε και από μακρυά ( CLOUD ) .να μπορεί δηλαδή η επιχείρηση να επικοινωνεί από οπουδήποτε ( σπίτι , αυτοκίνητο , ..εκτός επιχείρησης ..) με το πρόγραμμα για να εκδίδει , διορθώνει , και να παίρνει κάθε χρήσιμη εμπορική και οικονομική πληροφορία..ΑΜΕΣΑ και με Ασφάλεια .

Το γραφείο μας έχει καταλήξει και προτείνει σε πελάτες μας λογισμικό που πληρεί εκτός από τα παραπάνω και την οικονομία χρήσης του.

Καλή δύναμη σε όλους μας

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α ΤΑΞΗΣ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ