ΑθήναΑθήναΤήνος Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830 24020, 6938773654, 6937308109 Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830-24020
a.taxis@yahoo.gr, p.kotsos@yahoo.gr
☎️: 2283024020
        6938773654
        6937308109
Athens - Tinos
www.ataxis.gr

Η μάχη της Ρευστότητας για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η σαιζόν κλείνει σιγά σιγά και ο καλός νοικοκύρης μετρά τις απώλειες εσόδων εξ αιτίας του covid .

Ο επιχειρηματίας θα σχεδιάσει τον επόμενο προϋπολογισμό με την αρωγή Χρηματοδοτικών Εργαλείων λόγω μειωμένων η και ζημιογόνων αποτελεσμάτων που δεν αφήνουν αποθεματικό για την κάλυψη τρεχουσών υποχρεώσεων και επενδυτικών σχεδίων που βοηθούν την επιβίωση την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα .

Η αναγκαία Ρευστότητα θα προκύψει μέσω Ευρωπαϊκών κονδυλίων και Εθνικών πόρων αφενός αλλά τραπεζικού δανεισμού μέσω της Ε.Τ.Α με ευνοϊκούς όρους χωρίς να παραγνωρίζονται τα λεγόμενα τραπεζικά κριτήρια .

Τα ποσά που θα μπουν στην Ελληνική οικονομία είναι σημαντικά και οι Επιχειρήσεις και οι Οικονομικοί Σύμβουλοι θα επωμιστούν τον αγώνα για την άντληση τους .

Ο μέχρι σήμερα απολογισμός χρηματοδότησης επιχειρήσεων δεν είναι ικανοποιητικός που οφείλεται στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του Τραπεζικού Συστήματος αφενός και αφετέρου στην της άγνοια των επιχειρήσεων οι οποίες χωρίς οικονομικό προφίλ όπως παρουσιάζεται μέσα από φορολογικές δηλώσεις , και λοιπές οικονομικές καταστάσεις δεν μπορούν να περάσουν τις εξετάσεις της λεγόμενης ικανότητας αποπληρωμής του δανείου αλλά και της αμφίβολης βιωσιμότητας που προκύπτει από τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά.

Ευτυχώς μέχρι σήμερα που το Οικονομικό επιτελείο αλλά και το Υπουργείο Εργασίας συνδράμουν σημαντικά τόσο με επιδοτήσεις ( εργαζόμενων , εργοδοτών), όσο και με χρηματοδοτήσεις ( επιστρεπτέα προκαταβολή..ρυθμίσεις οφειλών κλπ). Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την άμεση ανταπόκριση από την πολιτεία στις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων .

Οι περιφέρειες έχουν ήδη ξεκινήσει την παροχή ρευστότητας και μαλιστα ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΤΕΑΣ για επιχειρήσεις με έναρξη πριν την 01/01/2019 που έχουν πληγεί από τον covid χρηματοδοτώντας ουσιαστικά τον επόμενο προϋπολογισμό του 2021 κατά το 50% των δαπανών από 3000-50000€ με χρήματα που δεν θα τα επιστρέψει η επιχείρηση.

Τα ποσά που διατίθενται είναι διαφορετικά ανά περιφέρεια και το ύψος του ποσού επιχορήγησης θα κριθεί από τα μόρια που θα συγκεντρωθούν από παραμέτρους όπως οι Μονάδες Εργασίας , το ύψος της μείωσης τζίρου το αντικείμενό , το κόστος δαπανών κλπ…

Στις Κυκλάδες είμαστε σε αναμονή της προκήρυξης και έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τους ενδιαφερόμενους μόλις αναρτηθεί η προκήρυξη απο την περιφέρεια μας.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε την επιχείρηση να αποφεύγει την δαπάνη που δεν είναι ανάλογη με το κόστος και την διαδικασία πλήρωσης του φακέλλου από επαγγελματίες του είδους επειδή η πιθανότητες για ποσά που θα κυμανθούν λόγω πληθώρας αιτήσεων αφενός και αφετέρου λόγω μικρού ποσού ( για ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ακούγεται το ποσό ΜΙΚΡΌΤΕΡΟ ΤΩΝ 50.000.000 € που θα διατεθεί από 3.000€ μέχρι 30-40000€ το ανώτερο) είναι μικρές Πιστεύουμε με την μέχρι σήμερα εμπειρία μας ότι θα επιδοτηθούν επιχειρήσεις που ξεπερνούν δε βαθμολογία το ,08. Συνεπώς τα ποσά που ζητούν 500€ για υποβολή της αίτησης με τα δικαιολογητικά πλέον ποσοστά σε περίπτωση έγκρισης κρίνονται υπερβολικά .

Εμείς σαν γραφείο για μία ακόμη φορά για τους πελάτες μας που θα επιλέξουν την ένταξη τους στο πρόγραμμα μη επιστρεπτέα επιχορήγηση θα χρεώσουμε 150€ πλέον ΦΠΑ το φάκελο την υποβολή και παρακολούθηση ολοκλήρωσης της επένδυσης χωρίς καμία πρόσθετη άλλη αμοιβή και ποσοστά κλπ .Για λοιπούς ενδιαφερόμενους σε ένταξη εκτός γραφείου μας η αιτηση , η υποβολή και ο φάκελλος υποβολής και ολοκλήρωσης θα χρεώνεται 300€ πλέον ΦΠΑ .

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ