ΑθήναΑθήναΤήνος Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830 24020, 6938773654, 6937308109 Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830-24020
a.taxis@yahoo.gr, p.kotsos@yahoo.gr
ALPHA TAXIS OFFICE PETROS KOTSOS & PARTNERS
Athens - Tinos
www.ataxis.gr

Το Ε-Εfka ,μειώνει τον χρόνο έναρξης της Ατομικής Επιχείρησης και για τους Νησίωτες Επαγγελματίες & Αγρότες.

Μέχρι πρίν λίγο καιρό δίναμε μάχη με τον χρόνο για την έναρξη λειτουργείας σε μια μικρής ατομικής επιχείρησης πχ ένα τουριστικό κατάστημα , ενός ελ. επαγγελαμτία κλπ.

Εκτός από το μισθωτήριο , την προεγγραφή στο επιμελητήριο είχαμε υποχρέωση να προσκομίζουμε και βεβαίωση προσωρινής εγγραφής από το αρμόδιο κατάστημα ΟΑΕΕ-ΕΦΚΑ στέλνοντας με courier όπου δεν υπήρχε κατάστημα ΟΑΕΕ , με φαξ που πολλές φορές ήταν δυσδιάκριτο ένα σωρό δικαιολογητικά .Για την<< κουβέντα >>θυμίζω :ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΜΚΑ , ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ , ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ 3 ΧΡΟΝΩΝ ( πολλές φορές Υπέυθυνη δήλωση ότι το ποσό που αναφέρεται εκτός μισθών και ακινήτων είναι τόκοι κλπ και όχι μερίσματα από ΟΕ , ΕΕ κλπ) , ΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ , ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ , ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ , ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ , ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ κλπ κλπ …και στην συνέχεια τηλέφωνα τσακωμοί για την καθυστέρηση , και τα γνωστά …δεν διακρίνεται καλά αυτό.. ετούτο η εκείνο…..με αποτέλεσμα μια έναρξη που όφειλε για χάριν της ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ -ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κλπ κλπ να γίνεται σε χρόνο μηδέν χωρίς ταλαιπωρίες , χωρίς αδρανές κόστος εξαιτίας της πολλές φορές πάνω απο 15 ημέρες καθυστερησης για όλα τα παραπάνω που συμπήρωναν , το δικαιολογητικό αυτό δεν είναι επικυρωμένο , το άτομο που το διεκπεραιώνει λείπει ..είμαστε λίγοι κλπ κλπ κλπ κλπ…

Σήμερα λοιπόν με την ευκαιρία του περιορισμού του συνωστισμού εξαιτίας του COVID -19 αφενός και αφετέρου του προγραμματισμένου από μέρους του ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ πλήρη εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ σε Ε-ΕΦΚΑ έχουμε το θετικό αποτέλεσμα να πάιρνουμε ηλέκτρονικά ότι απαιτείται σαν δικαιλογητικό σε κάθε μας βήμα απο τον κόμβο e-efka.gr. Αναφερόμαστε καθυστερημένα στη θετική αυτή προσθήκη επειδή διαπιστώνουμε ότι δεν είναι ευρέως γνωστό .

Συνεπώς απο το E-ΕΦΚΑ (e-efka.gr) πάιρνουμε άμεσα , για Μη Μισθωτούς Ασφαλισμένους, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενους και Αγρότες:

Ι. Βεβαίωση Υποβολής Απογραφικής Δήλωσης, στις περιπτώσεις έναρξης ατομικής δραστηριότητας.

II. Μεταβολή δραστηριότητας, στις περιπτώσεις επέκτασης ή διακοπής Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας.

III. Λήξη ασφάλισης, στις περιπτώσεις διακοπής ατομικής δραστηριότητας.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ