ΑθήναΑθήναΤήνος Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830 24020, 6938773654, 6937308109 Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830-24020
a.taxis@yahoo.gr, p.kotsos@yahoo.gr
☎️: 2283024020
        6938773654
        6937308109
Athens - Tinos
www.ataxis.gr

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΓΕΝΗ.

Μεσούσης της σεζόν έγινε δεκτή η υποχρεωτική κατα γράμμα εφαρμογή της ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΚ 14/9-6-2021.που αφορά ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.

Στα επισιτιστικά καταστήματα και γενικά στα τουριστικά καταλύματα υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού ικανού να καλύψει τις ανάγκες της σεζόν.

Ειδικευμένο προσωπικό σε ειδικότητες Μάγειρας , Σερβιτόρος ,Μπουφετζής , λαντζέρης ,υπάλληλοι υποδοχής,μπάρμαν ,καθαρίστριες , καμαριέρες κλπ κλπ το ποσοστό που αναφέρεται σε τουριστική εκπαίδευση έιναι μικρότερο από 10%.Οι υπόλοιποι είναι εξ αναγκης εποχικά απασχολούμενοι για να καλύψουν τις ανάγκες μιας επιχείρησης μερικώς.

Με την απο 29-6-2022 κήρυξη σαν υποχρεωτικής της κλαδικής σύμβασης συμβαίνουν τα παρακάτω :

  • Υποχρεωτική 5 ημερη απασχόληση σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στις παραπάνω επιχειρήσεις με 2 ρεπό εβδομαδιαίως ..

Παρά την μεταξύ τους συμφωνία απο την αρχή της σεζόν για 6ημερη απασχόληση παύει να ισχύει απο 29-6-2022 και συνεπώς ο εργαζόμενος απασχολέιται 5 ημέρες την εβδομάδα με 2 ρεπό με την προυπόθεση οτι 1 ρεπό τον μήνα θα είναι Κυριακή.

Ακόμη και σε μειωμένη απασχόληση ημέρες απασχόλησης θα είναι 5 .

Με άλλα λόγια ο προγραμματισμός τόσο του εργαζόμενου όσο και του εργοδότη πάει στράφι ακολουθώντας τις οδηγίες της ΚΣΣΕ .

Αλλάζουν υποχρεωτικά όλες οι ατομικές συμβάσεις εργασίας , αλλάζουν οι μισθοί με ενσωμάτωση των επιδομάτων , ανθυγιεινά , προυπηρεσίας, γάμου, τουριστικής εκπαίδευσης , εποχικής απασχόλησης που πρεπει να απεικονίζονται στην απόδειξη πληρωμής αναλυτικά.

Είναι γεγονός ότι στους κλάδους που αναφέρεται η Υποχρεωτική εφαρμογή της Σύμβασης δεν υπάρχουν οι καλυτερες συνθήκες η μάλλον επιτρέπει η πολιτεία να υπάρχουν οι παρούσες συνθήκες.

Επιτρέπει επειδή δεν υπάρχουν ελεκτικοί μηχανισμοί η δραστηριοποίηση των οποίων θα έπρεπε να έπετε της ενημέρωσης απο τους αρμόδιους φορείς.

Ενημέρωση με εκπαιδευτικά σεμινάρια , σε εργοδότες και εργαζόμενους , Σεμινάρια από ΕΦΕΤ και όχι κάθε χρόνο που συμπληρώνονται οι θέσεις για να βγεί το κόστος είτε δια ζώσης είτε μέσω WEB.

Είναι απαγορευτικό το κόστος επιμόρφωσης για πιστοποίηση προσωπικού απο ΕΦΕΤ 100 € ανα άτομο επειδή πληρώνεις 100€ η βεβαίωση είναι ατομική για το προσωπικό , που σημαίνει άν αποχωρήσει πρεπει να το ξαναπληρώσει τουλάχιστον 3 και 4 φόρες. Είναι τραγικό 8 στίς 10 επιχειρήσεις να μην γνωρίζουν τί σημαίνει HACCP.

Είναι τραγικό επίσης κανένας σύλλογος όπου αναφέρεται τοπικά για επιχειρήσεις υγιειονομικού ενδιαφέροντος να μην έχει γνώσεις που να τις μεταφέρει στα μέλη του ( γραπτά , ηλεκτρονικά κλπ) για την πλήρη ενημέρωση τους .

Η Απάντηση προέδρου απο αυτούς που μετέχουν στην υπογραφή της κλαδικής σύμβασης σε ερώτηση μας γιατί να μην ισχύσει από την επόμενη σεζόν για καλύτερο προγραμματισμό ξέρετε ποία ήταν ::ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ και μου έκλεισε το τηλέφωνο….

Η Απάντηση του Υπουργείου σε πολλές ερωτήσεις μας για την σωστή εφαρμογή της Σύμβασης άν θα βγεί ερμηνευτική εγκύκλιος .. ήταν …καταλαβαίνουμε τις αγωνίες σας ..αλλα ρωτήστε την ΠΟΕΕΤ εμείς κάναμε σαν υπουργείο ότι μας ζήτησαν απο το συνδικαλιστικό όργανο των ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ,…..

Η Πολιτική ηγεσία αποφάσισε να την κάνει δεκτή προσποιούμενη τον ΠΟΝΤΙΟ ΠΥΛΑΤΟ ..αυτοί επέμειναν , αυτοί φώναζαν …εγώ έκανα αυτό που μου ζήτησαν…λενε…( αύριο ακούς όμως ..λένε και στα χωρία..)

Την λογική την ρωτήσατε κύριε ΥΠΟΥΡΓΕ?

ΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ …

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΤΣΟΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ