ΑθήναΑθήναΤήνος Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830 24020, 6938773654, 6937308109 Δευ - Παρ 09:00-17:00 22830-24020
a.taxis@yahoo.gr, p.kotsos@yahoo.gr
☎️: 2283024020
        6938773654
        6937308109
Athens - Tinos
www.ataxis.gr

Άρχισαν κατασχέσεις από Δ.Ο.Υ λόγω οφειλών για ποσά μεγαλύτερα των 500€. Πως ενεργούμε σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής .

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι katasxeseis_apo_eforia.jpg

Σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείτε αμέλεια συμμόρφωσης στις φορολογικές υποχρεώσεις βεβαιωμένων η ρυθμισμένων οφειλών. και άλλες φορές λόγω αδυναμίας καταβολής .

Σε κάθε περίπτωση εκτέλεσης της κατάσχεσης πρέπει να γνωρίζουνε ότι ο δικαστικός υπάλληλος της ΔΟΥ που εφαρμόζει τον νόμο δεν έχει προσωπικά με εμάς.Η Υπηρεσία επίσης δεν είναι ο κακός λύκος μιας και το τμήμα που εφαρμόζει τον νόμο έχει εντολές από την μία αλλα και από την άλλη έχει μια στοιχειώδη ανοχή για κάθε ξεχωριστή περίπτωση.Τι εννοώ..:Οι ΔΟΥ ,η τα ΓΕΦ έχουν προσωπικό δυναμικό και τηλέφωνο επικοινωνίας .Αν λοιπόν ο οφειλέτης επικοινωνήσει με το τμήμα και ενημερώσει ότι δεν μπορεί πρόσκαιρα να καταβάλει μια δόση κλπ η αν μπορεί να πληρώσει έναντι είτε αρρύθμιστου είτε ρυθμισμένου ποσού οφειλής τότε ο υπάλληλος της ΔΟΥ σημειώνει στον ΗΛ.ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ την βούληση του οφειλέτη και την παράταση για κατάσχεση..ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ που απαιτούν ειλικρίνεια..Αν λοιπόν δεν ενημερωθεί η ΔΟΥ για το λογικό πολλές φορές πρόβλημα αδυναμίας εξυπηρέτησης της οφειλής τότε η ΔΟΥ προβαίνει στο μέτρο της κατάσχεσης ( τραπεζικών καταθέσεων κλπ) η άρση της οποίας και είναι χρονοβόρα και δεν βοηθά ψυχολογικά μια επιχείρηση στις σχέσεις της με την τράπεζα.Η Τράπεζα βεβαίως με την σειρά της κάνει ΦΑΟΥΛ γιατί ενώ βλέπει την ειδοποίηση ..δεν παίρνει τηλέφωνο τον πελάτη της να τον προστατέψει ..ενημερώνοντας τον ..πριν την εφαρμογή του μπλοκαρίσματος του λογαριασμού…ΒΕΒΑΙΩΣ εδώ ο ΠΕΛΑΤΗΣ είναι απέναντι !!!!!Γιαυτό προσέχουμε για να έχουμε ..αλλιώς τρέχουμε όλοι μαζί για το τίποτα…..

Χαρακτηριστικά κρατείστε τα παρακάτω:

Οι οφειλέτες του Δημοσίου που απειλούνται με κατασχέσεις θα πρέπει να γνωρίζουν, καταρχάς, ότι η ισχύουσα νομοθεσία για τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης του Δημοσίου κρύβει γι’ αυτούς πολλές παγίδες.

Συγκεκριμένα:

Κάθε ΔΟΥ δικαιούται να κατασχέσει ακίνητο οφειλέτη της, εφόσον το ληξιπρόθεσμο χρέος του προς αυτήν υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Αν ένας φορολογούμενος οφείλει στο Δημόσιο ποσό άνω των 500 ευρώ και δεν έχει καταθέσεις στις τράπεζες ούτε έσοδα ή εισοδήματα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να κατασχεθούν για να αποπληρωθεί η οφειλή του, τότε υπάρχει πιθανότητα να πληροφορηθεί ότι εκδόθηκε εντολή για κατάσχεση του σπιτιού του ή κάποιου άλλου ακινήτου που κατέχει. 

ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΤΣΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΝΟΥ